Arhiva kategorije: ŠUS

19. IBSA EP U KUGLANJU – ZAGREB 2019

Nakon četverodnevnog natjecanja na 19. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne hrvatski kuglači osvojili su ukupno 13 medalja (7 zlata, 3 srebra i 3 bronce) u konkurenciji devet zemalja, 84 kuglačice i 7 kuglača.

Na ovogodišnjem europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, u samoj završnici natjecanja, članica Športske Udruge Slijepih “Zlatna Dolina” GPPSŽ, ŽELJKA PEŠKA postigla je odličan rezultat osvojivši srebro u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno zlato sa reprezentacijom Hrvatske. Gospođa Peška članica je hrvatske kuglačke reprezentacije i aktualna svjetska prvakinja u kuglanju za slijepe i slabovidne.

I. memorijalni pikado turnir „Zdravko Čop“

U subotu 15. lipnja pod pokroviteljstvom Grada Požege i Požeško-slavonske županije u prostorijama Udruge  odigran je  I. memorijalni pikado turnir „Zdravko Čop“. Na turniru se natjecalo 4 pikado ekipe, koje su se netom prije početka turnira sastale na groblju u Brestovcu gdje je Zdravko Čop sahranjen te zapalili svijeće i položili vijence. Ekipe nam dolaze iz: Bjelovara, Daruvara, Pakraca – Lipika i Požege.

Natjecanje se odigralo u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji A1 slijepi i A2 slabovidni. Na 1.mjesto na turniru  plasirala se ekipa ŠUS „Bilogora“ Bjelovar, 2. mjesto osvojila je ekipa ŠUS Daruvar, a na 3. mjesto US „Pakrac-Lipik;  ekipa domaćina ŠUS „Zlatna dolina“ Požega zauzela je četvrto posljednje mjesto.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji A1 slijepi  najbolji je bio Damir Bokun iz Daruvara, drugo mjesto osvojio je Dražen Kokotić iz Bjelovara a treće mjesto osvojio je Zoran Bubulj iz Daruvara.  U kategoriji A2 najbolji je bio Darko Novak iz Bjelovara, drugo mjesto osvojio je Franjo Salvador iz Lipika a treće mjesto osvojio je Nikola Bunčić iz Pakraca. Na kraju turnira uručeni su  pehari i medalje ekipama i pojedincima.

Svečanom otvorenju turnira prisustvovale su predstavnice obitelji Čop, predsjednik Požeškog športskog saveza gospodin Nino Abramović  te zamjenik gradonačelnika grada Požege  gospodin Ferdinand Troha koji je pozdravio sve prisutne ispred grada Požege koji je ujedno pokrovitelj turnira.

Pehare i medalje za natjecatelje  1. memorijalnog pikado turnira  „Zdavko Čop“ osigurao je Požeški Športski Savez na čemu se od srca zahvaljujemo.

Odigran 20. memorijalni kuglački turnir „ ANTUN OBRADOVIĆ & DRAGO JAROŠ“

ŠUS Zlatna Dolina

U subotu 02. ožujka pod pokroviteljstvom Grada Požege na Gradskoj kuglani Požega odigran je 20. memorijalni kuglački turnir „A. Obradović & D. Jaroš“. Na turniru se natjecalo 6 kuglačkih ekipa, te kuglači  pojedinačno u kategorijama B1 slijepi, B2 i B3 slabovidni..

Na 1. mjesto na turniru  plasirala se ŠUS„Svjetlost“ Osijek, na 2. mjesto ŠKS Zagreb, na 3.mjesto ŠUS „Podravina“ iz Koprivnice ;  na 4.mjesto ŠUS „Zlatna dolina“ Požega. Peti su bili kuglači iz Sl. Broda, a posljednje  mjesto zauzeli su kuglači  ŠKS Rijeka.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji B1 slijepi muški najbolji je bio Stojan Bjelajac iz Osijeka, a u ženskoj Petra Deša iz Zagreba. U kategoriji B2 muški najbolji je bio Ivica Ferenčić iz Koprivnice. U kategoriji B3 muški  najbolji je bio Mario Muškardin iz Rijeke, a od ženskih Željka Peška iz Požege. Na kraju turnira uručeni su  pehari i medalje ekipama i pojedincima.

Svečanom otvorenju turnira prisustvovali su predstavnici obitelji Jaroš i Obradović, tajnik Požeškog športskog saveza gospodin Željko Mitrović  te zamjenik gradonačelnika grada Požege  gospodin Ferdinand Troha koji je pozdravio sve prisutne ispred grada Požege.

Pehare i medalje za natjecatelje  20. memorijalnog kuglačkog turnira  „A Obradović & D. Jaroš“ osigurali su  Zlatarna Glasnović i  Požeški Športski Savez na čemu se od srca zahvaljujemo.

Odigrano 2. kolo 2. HPL, regija istok

U Požegi, dana 25. veljače 2019 odigrano je 2. kolo 2. HPL HŠSS regija Istok između pikado ekipe ŠUS „Zlatna dolina“ kao domaćina i gostujuće pikado ekipe ŠUS „Svijetlost“ iz Osijeka.

Na početku natjecanja popunjen je Zapisnik kola sa imenima i prezimenima natjecatelja obje ekipe, imenovani su kapetani ekipa, određen delegat i izabran sudac.

Prilikom izvršenih predradnji, natjecanje 2. kola 2. HPL-e započelo je u 15 sati i završilo u 18 sati.

Natjecanje je proteklo u mirnom i fer okršaju, bez incidenata u skladu sa Pravilnikom o ekipnom prvenstvu Hrvatske u pikadu s kojim su natjecatelji upoznati pri početku susreta.

Tokom odigranih utakmica igrači domaćina imali su blagu prednost nad gostima što je rezultiralo u pozitivnu korist domaćinu sa pobjedom od 8 naprama 4.

Izlet Zlatni Lug

Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije i Športska udruga slijepih „Zlatna dolina“ 30. lipnja 2018. godine, u sklopu višegodišnjeg Programa „Upoznajmo Lijepu našu … bližu i dalju okolicu“ organizirala je izlet za svoje članove i članove Udruge slijepih Pakrac Lipik na izletište „Zlatni lug“. Na izletištu udaljenom 5 kilometara od Požege u prekrasnom prirodnom okružju okupilo se 40 – tak članova s videćim pratiteljima i pratnjom.
Ovo izletište je idealno mjesto za izlet u prirodu, za vlastitu pripremu hrane ili organiziranu ugostiteljsku uslugu Krčme „Zlatni Lug“. Poslije ručka uslijedilo je druženje i pjesma do kasnih popodnevnih sati. Za glazbenu pratnju na harmonici pobrinuli su se Franjo i Mirko članovi Udruge slijepih Pakrac Lipik, a u pomoć su mi priskočili i poneki članovi naše Udruge. Izletnici su se rastali u isčekivanju slijedećeg zajedničkog izleta.

Biciklijada 2018.

Na ovogodišnju biciklijadu u sklopu sportsko rekreativne manifestacije „Požega zdravi grad” uključit će se i Rekreacijski klub Udruge slijepih Grada Požege i Požeško slavonske županije sa svojim tandem biciklom. Ovaj klub osnovan je prošle godine u sklopu Programa „Živjeti život kao san-samostalno aktivno neovisno“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju obitelj mlade i socijalnu politiku.
Nositelj Programa je Udruga slijepih Varaždinske županije, a Partner 1 je naša Udruga. Ostali partneri iz naše županije su Grad Požega i Centar za socijalnu skrb – Obiteljski centar Požega.
Prioritetno područje ovog programa je prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja slijepih osoba kroz pružanje inovativnih i učinkovitih socijalnih usluga.
Ovaj Program se simultano provodi u Varaždinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, a usmjeren je na stvaranje preduvjeta za bolje socijalno uključivanje slijepih osoba kroz njihovo digitalno opismenjavanje, stjecanje vještina o inovativnim socijalnim uslugama i stjecanje znanja kroz rehabilitacijske sadržaje te rekreacijske i kulturne aktivnosti usmjerene na povezivanje slijepih osoba s lokalnom zajednicom.
Tandem bicikl na kojem će se na biciklijadi rekreirati naši članovi uz pomoć asistenta volontera dio je opreme iz ovog programa vrijedan je 6.200 kn.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu u Premanturi

15. PPH u pikadu Premantura 31.08. – 3.9.2017
U organizaciji HŠSS-a u ERKS Premanturi od 31.08. do 03.09.2017. održano je 15 PPH u pikadu za slijepe i slabovidne.
Iz Športske udruge slijepih „zlatna dolina“ natjecali su se 4 igrača, Josip Banović i Zdravko Čop iz Požege, te Stanko Kovačić i Franjo Salvador iz Lipika koji su članovi naše športske udruge.
Nastupio je 71 igrač, igračica iz 13 klubova.
Natjecanje je proteklo u sportskom i fer play ozračju.
Od naša 4 igrača jedino se Josip Banović u kategoriji B1 plasirao na visoko 3. mjesto i osvojio brončanu medalju.
Natjecanje se odvijalo na 3 pikado aparata. Evo poretka po kategorijama od 1. do 3. mjesta:
Poredak:
Kategorija B1 ŽENE (6 igračica)
1. Nikolina Ćuk (ŠRUS Slavonski Brod),
2. Marija Legović (SUS Učka Pula)
3. Danica Rob (SDS Karlovac)
Kategorija B2/B3 ŽENE (16 igračica).
1. Terezija Gajski (SUS Učka Pula),
2. Dražana Zimet (PKS Zvuk Zagreb)
3. Mirta Alilović (SKS Rijeka)
Kategorija B1 MUŠKI (23 igrača)
1. Jozo Marić (PKS Galija Zagreb),
2. Radenko Družetić (SUS Učka Pula)
3. Josip Banović (ŠUS Zlatna dolina Požega)
Kategorija B2/B3 MUŠKI (26 igrača).
1. Danijel Sabol (SUS Zrinski Čakovec),
2. Slavko Kralj (ŠDS 4 Rijeke Karlovac)
3. Danijel Čižić (ŠRUS Slavonski Brod).

Održan prijateljski pikado turnir Požeško Grgurevo 2017

Športska udruga slijepih „Zlatna Dolina“ i njen istoimeni pikado klub bili su organizatori prijateljskog pikado turnira „POŽEŠKO GRGUREVO 2017.“, koji se odigrao u subotu 11. travnja 2017. godine u prostoru Udruge, Sokolova 5, Požega.

Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Požege.

Na turniru  se natjecalo 4 pikado ekipe iz Bjelovara, Daruvara, Pakraca i Požege.

Natjecanje  se održalo u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji (muškarci i žene).

Rezultati turnira:

EKIPNO :

  1. Bjelovar
  2. Daruvar
  3. Požega
  4. Pakrac – Lipik

POJEDINAČNO (bez ostatka vida):

  1. Medica Marijan
  2. Kovačić Stanko
  3. Kokotić Dražen

POJEDINAČNO (s ostatkom vida):

  1. Buzek Ivan
  2. Bartulović Ivica
  3. Šerer Đurđica

Nakon završetka turnira proglašeni su rezultati te podijeljeni pehari i medalje.

Odigran 18. memorijalni kuglački turnir

U subotu 04. ožujka pod pokroviteljstvom Grada Požege na Gradskoj kuglani Požega odigran je 18. memorijalni kuglački turnir „A. Obradović & D. Jaroš“ koji je ujedno i 6. završno  kolo 1. HKL za slijepe i slabovidne.

Na turniru se natjecalo 6 kuglačkih ekipa, te kuglači  pojedinačno u kategorijama B1 slijepi, B2 i B3 slabovidni.

Na 1. mjesto na turniru  plasirala se ŠKS Rijeka, na 2. mjesto ŠKS Zagreb, na 3.mjesto „Svjetlost“ Osijek;  na 4.mjesto ŠUS „Zlatna dolina“ Požega. Peti su bili kuglači iz Sl. Broda, a posljednje  mjesto zauzeli su kuglači „Podravine“ iz Koprivnice.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji B1 slijepi muški najbolji je bio Stjepan Đunđek iz Zagreba , a u ženskoj Petra Deša također iz Zagreba. U kategoriji B2 muški najbolji je bio Vilijam Jelušić iz Rijeke, a od ženskih Željka Peška „Zlatna dolina“ Požega. U kategoriji B3 muški  najbolji je bio Vedran Dumenčić iz Rijeke, a od ženskih Dragica Jurčević iz Osijeka.

Završna tablica 1HKL za slijepe  i slabovidne izgleda ovako:

ŠKS Zagreb
ŠKS Rijeka
ŠKS Svjetlost Osijek
ŠUS „Podravina“ Koprivnica
ŠUS „Zlatna dolina“ Požega
ŠRUS Slavonski Brod
Na kraju turnira –završnog  kola HKL za slijepe i slabovidne,  voditeljica lige i izbornica reprezentacije Hrvatskog športskog saveza slijepih i slabovidnih Ruža Markešić  podijelila je pehare i medalje ekipama i pojedincima.

Medalje za natjecatelje i prigodne poklone za sve sudionike 18. memorijalnog kuglačkog turnira  „A Obradović & D. Jaroš“ osigurali su obitelj Obradović i Zlatarna Glasnović  na čemu im se od srca zahvaljujemo.

Uz pomoć volontera održano 2. kolo hrvatske pikado lige za slijepe i slabovidne

Šporstska udruga slijepih “Zlatna Dolina” Požega bila je domaćin drugog kola 2. pikado lige za slijepe i slabovidne. U goste su nam došli igrači Sportskog kluba slijepih “Život” iz Virovitice.
Natjecatelji koji su predstavljali domaćina su: Zoran Drinovac, Josip Banović, Đurđica Šerer i Nevenka Jonjić. Gosti su došli u sastavu: Elizabeta Grigić, Željko Zec, Anica Gracek i Anđelka Borondić. Pobjedu su na kraju odnijeli domaćini ŠUS “Zlatna Dolina” s razultatom 8:4.

Nastavi čitati Uz pomoć volontera održano 2. kolo hrvatske pikado lige za slijepe i slabovidne