Arhiva kategorije: ŠUS

Odigrano 4. kolo 2. HPLSS regija Istok

U četvrtak 09. veljače 2023 godine u prostorijama Udruge odigrano je 4. kolo 2. Hrvatske pikado lige regija Istok između domaćina ŠUS „Zlatna Dolina“ Požega i gostiju ŠUS „Svijetlost“  iz Osijeka. Natjecanje je prošlo u mirnoj i fer borbi. Od početka utakmice gosti su bili u bodovnoj prednosti koju uspijevaju zadržati do samog kraja natjecanja, te je završeno pobjedom gostiju sa 8 bodova dok su domaćini osvojili 4 boda. Nakon natjecanja  uslijedilo je  ugodno druženje sa prijateljima iz Osijeka.

II. MEMORIJALNI KUGLAČKI TURNIR ZDRAVKO ČOP

U ponedjeljak 05.12.2022 godine Športska Udruga slijepih i slabovidnih “Zlatna Dolina” u koordinaciji sa športskom udrugom osoba s invaliditetom organizirala je na Gradskoj kuglani Požega drugi memorijalni kuglački turnir u spomen na preminulog Zdravka Čop , dugogodišnjeg predsjednika Udruge slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Zdravko je naime i sam bio obožavatelj i organizator mnogobrojnih sportskih susreta i turnira za osobe sa invaliditetom. U međuvremenu nažalost napustili su nas Slavko Vukoja i Josip Macaljuk koji su bili sudionici turnira u organizaciji koordinacije Osi stoga su prije početka turnira predstavnici koordinacije položili vijence i zapalili svijeće na grobu pokojnog predsjednika Udruge Zdravka Čopa, te Slavka Vukoje i Josipa Macaljuka.

Na turniru su nastupile ekipe Udruge slijepih, Udruge gluhih, tjelesnih invalida i  invalida rada. Nakon odigranog turnira u prostorijama Udruge organizirano je ugodno druženje uz domjenak za sve sudionike turnira.

Ekipa ŠUS „Zlatna Dolina“ sudjelovala na 10. turniru prijateljstva u Daruvaru

U subotu 12. studenog  2022. godine  odigran je 10. turnir prijateljstva u pikadu  u organizaciji Udruge slijepih Daruvar. Na turniru nastupile su ekipe iz Udruge slijepih Pakrac Lipik, Športske udruge slijepih „Bilogora“ Bjelovar, Športske udruge slijepih „Zlatna dolina“ Požega te Udruga slijepih Daruvar kao domaćin.

Naša Zlatna Dolina ekipno osvojila je 3. mjesto a Josip  Banović kao pojedinac osvojio je 1. u kategoriji B1. Nakon odigranog turnira i podjele medalja uslijedilo je druženje uz zakusku.

Odigrano I. kolo II. HPL HŠSS, regija Istok

U srijedu 26. listopada 2022.godine u popodnevnim satima  odigrano je I. Kolo II. HPL  HŠSS, regija Istok između pikado ekipe ŠUS „Svijetlost“ iz Osijeka kao domaćina  i pikado ekipe ŠUS „Zlatna dolina“ kao gostiju.

U tijeku svih utakmica ŠUS „Zlatna Dolina“ bila je u prednosti nad ekipom ŠUS „Svijetlost“ Osijek  te je i konačan rezultat išao u korist gostujućoj ekipi pobjedom od 8 bodova prema osvojenih 4 za domaćina.

20. pojedinačno prvenstvo slijepih Hrvatske u pikadu 2022.

Sportaši i sportašice Športske udruge slijepih “Zlatna Dolina” GPPSŽ sudjelovali su na 20. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u elektroničkom pikadu za slijepe i slabovidne koje se održalo od 01.- 04.09.2022. godine u ERKS Premantura u organizaciji HŠSS-ih. Od naših sportaša najbolji plasman ostvario je Josip Banović osvojivši 6. mjesto od ukupno 25 natjecatelja. Natjecanje je prošlo u sportskom i fer ozračju.

Željka Peška druga na 7. kolu I. HKLSS u Karlovcu

U subotu 2. travnja 2022 godine na kuglani Dom OS „Zrinski“ u Karlovcu odigrano je 7. kolo I. HKL za slijepe i slabovidne na kojem je naša vrhunska sportašica Željka Peška osvojila drugo mjesto u kategoriji B3 žene sa samo 6 čunjeva razlike od najboljeg rezultata koji je postigla Ruža Markešić.

Organiziran II. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop”

U subotu 02. travnja 2022.g. Športska udruga slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije “Zlatna dolina” organizirala je II. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop” u sjećanje na dugogodišnjeg člana ove udruge i predsjednika Udruge slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Na turniru su nastupile ekipe slijepih i slabovidnih  iz Udruge Pakrac-Lipik, Udruge Daruvar, Udruge Bjelovar, Udruge Varaždin i Požege kao domaćina.

Predsjednik udruge Josip Banović zahvalio se gradu Požega i Požeško-slavonskoj županiji, te Požeškom sportskom savezu na potpori, posebnoj financijskoj pomoći u provođenju njihovog svakodnevnog rada, projekata i posebno održavanja sportskog života, treniranja i natjecanja.

Na otvorenju turnira bio je i tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović koji daje podršku radu, posebno udrugama osoba s invaliditetom.

Zamjenik gradonačelnika grada Požege dr. sc. Borislav Miličević pohvalio je udrugu i članove za posebno dobre aktivnosti, brigu za slijepe i slabovidne osobe, a posebno za aktivni sportski život.

Nakon službenog otvorenja zamjenik gradonačelnika Miličević okušao se u bacanju pikada, ali sa tamnim naočalama da bude ravnopravan slijepim i slabovidnim osobama. Prvi udarac donio je 11 bodova i pljesak okupljenih natjecatelja, a onda su bila još dva hitca u ništa. – To me je sada malo približilo vašim uvjetima u kojima živite i u kojima se i natječete. Razlika među nama koji vidimo i vas je što mi nismo svjesni toga da su nam mogućnosti ograničene – dodao je zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević. Nakon odigranih utakmica prvo  mjesto  osvojila je ekipa iz Varaždina, drugo mjesto Požega a treće Bjelovar. U kategoriji slijepi  pojedinci prvo mjesto osvojio je Davor Janjušević Varaždin, drugo mjesto Stanko Kovačić Pakrac-Lipik a treće Zoran Bubulj Daruvar. U kategoriji slabovidni prvo mjesto osvojio je Darko Novak Bjelovar, drugo mjesto Zoran Drinovac Požega a treće mjesto Biserka Hercog Žutki Varaždin.

1. Hrvatska kuglačka liga za slijepe i slabovidne osobe

Na Gradskoj kuglani Požega odigrano je  6. kolo I. Hrvatske kuglačke lige za slijepe i slabovidne u organizaciji Športske udruge slijepih “Zlatna Dolina” iz Požeško-slavonske županije. Na natjecanju sudjelovale su ekipe SKS Zagreb, SKS Rijeka, ŠUS Svijetlost Osijek, ŠUS Podravina Koprivnica, SDS Karlovac, ŠDS 4 rijeke Karlovac te ŠUS Zlatna Dolina Požega.

Vrhunska sportašica iz ŠUS “Zlatne doline” Željka Peška osvojila je prvo mjesto u kategoriji B3 žene sa srušena 662 čunja dok su u kategorijama B2 prvo mjesto osvojila Marija Vidmar iz Zagreba sa srušena 597 čunja te u kategoriji B1 Iva Šola iz Karlovca sa srušena 371 čunja. U kategoriji B1 muški prvo mjesto osvojio je Stjepan Đunđek iz Zagreba sa srušenih 478 čunja, u kategoriji B2 prvo mjesto osvojio je Darko Sarapa iz Osijeka sa srušenih 658 čunjeva te u kategoriji B3 Vedran Dumenčić sa srušenih 688 čunjeva.

Od ekipa prvo mjesto osvojio je SKS Rijeka, dok je Zlatna Dolina Požega osvojila šesto predposljednje mjesto.

Odigrano IV. Kolo II. Pikado lige HŠSS 2021./2022.

U petak 11. veljače 2022. g u prostorijama Udruge uz pridržavanje svih epidemioloških mjera odigrano je 4. kolo 2. HPL regija istok, između domaćina ŠUS „Zlatna Dolina“ GPPSŽ i ŠDS „Ravnica“ Vinkovci.

Natjecanje je prošlo u mirnoj i fer borbi . Od početka utakmice gosti su bili u bodovnoj prednosti koju uspijevaju zadržati do samog kraja natjecanja, te je završeno pobjedom gostiju sa 9 bodova dok su domaćini osvojili 3 boda. Nakon natjecanja je uslijedilo ugodno druženje u prostorijama Udruge.