Mjesečni arhivi: rujan 2020.

Park prirode Medvednica

U srijedu 23. rujna 2020. godine u sklopu projekta „Živjeti život kao san – samostalno, aktivno, neovisno II“ čiji je nositelj Udruga slijepih Varaždinske Županije kojima smo prvi partner, organiziran je posjet parku prirode Medvednica, gdje smo posjetili poučnu stazu Bliznec i rudnik Zrinski.

Pri dolasku u Zagreb, točnije u podnožje planine Medvednica dočekala nas je gospođa Sanja iz javne ustanove Park prirode Medvednica koja nam kao vodič započinje izlet šećući poučnom šumskom stazom Bliznec koja je prva u Hrvatskoj napravljena i prilagođena osobama sa invaliditetom, pritom pridržavajući se svih mjera u vezi sa virusom COVID-19.

Nakon staze Bliznec, autobusom smo se uputili posjetiti više od pet stotina godina star rudnik Zrinski na području takozvanog Rudarskog vrta u kojem se od davnina rudarilo u potrazi za plemenitim kovinama.

Članovi Udruge, osim u ugodnom društvu, divnoj prirodi i svježem zraku izlet su upotpunili ukusnim ručkom pripremljen u Planinarskom domu Grafičar smještenim nedaleko od rudnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Održan sastanak članova LPZ-a

Dana 15. rujna 2020.g. održan je  sastanak članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje  u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Požega, na kojem su sudjelovali predstavnici naše Udruge kao članovi partnerstva. Na sastanku je prezentirano završno izvješće provedene evaluacije Strategije razvojaljudskih potencijala 2016. – 2020. od strane stručnjaka iz tvrtke WYG Savjetovanje d.o.o. Strategija razvoja ljudskih potencijala Požeško-slavonske županije 2016. – 2020. je treći strateški dokument koji je napravljen u županiji s ciljem poticanja razvoja zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja a postavljena je s vizijom „Požeško-slavonska županija je regija održivog rasta temeljenog na konkurentnom gospodarstvu, kompetentnoj i fleksibilnoj radnoj snazi te razvijenom i aktivnom tržištu rada s jednakim mogućnostima i uvjetima za sve“.

Aureafest – fišijada

U sklopu projekta „Živjeti život kao san – samostalno, aktivno, neovisno II“ čiji je nositelj Udruga slijepih Varaždinske Županije kojima smo prvi partner, Udruga slijepih Grada Požege je sa svojih desetak članova posjetila mjesto događanja Fišijade te kušala neke od pripremljenih ribljih specijaliteta.

U petak 28. kolovoza 2020. godine tradicionalno se održala Fišijada u sklopu koje su bili pripremljeni pregršt ribljih, ali i drugih  specijaliteta domaće kuhinje među kojima su: fiš paprikaš, šaran na rašljama, pastrva sa žara, frigane lignje i pohani som, a za one koji nisu ljubitelji specijaliteta od ribe spreman je bio i roštilj na drveni ugljen.