Dnevni arhivi: 26. listopada 2021.

Kreativna radionica

U sklopu provedbe projekta „Uključimo slijepe i slabovidne u društvo“ danas smo imali kreativnu radionicu na kojoj smo pekli kekse. Ova aktivnost dio je radno-okupacijskih aktivnost navedenog projekta  koje se provode u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina slijepih osoba. Sudjelovanjem na kreativnim radionicama, slijepe osobe stječu nova znanja i vještine što pridonosi njihovoj samostalnosti i socijalnom uključivanju. Pri izradi slastica članicama su pomagale djelatnice Udruge.

Međunarodni dan pomaganja – 26. listopad

Sjećate li se kada ste zadnji put nekome pomogli?

Dobro razmislite.

26. listopada obilježava se Međunarodni dan međusobnog pomaganja. Na ovaj dan, pozivaju se svi ljudi da se, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu i spolnu pripadnost, osvrnu oko sebe i potraže ljude kojima je pomoć prijeko potrebna.

Povodom obilježavanja ovog dana, Udruga Humanum je u suradnji sa Društvom multiple skleroze Požeško-slavonske županije, Udrugom Mali princ, Udrugom slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije, Udrugom Oppidum, Udrugom gluhih i nagluhih osoba županije Požeško-slavonske i Udrugom osoba sa invaliditetom grada Požege i županije Požeško-slavonske izradila video uradak kako bi javnost i građane upoznali s načinima pomaganja od strane organizacija civilnog društva, kojim ciljnim skupinama pomažemo u našoj lokalnoj zajednici, istaknuli hvalevrijedan rad od strana organizacija civilnog društva na području grada Požege i na koncu potaknuli druge građane na međusobno pomaganje.