Mjesečni arhivi: ožujak 2022.

Obilježavanje Međunarodnog dana žena

Dana 08. ožujka 2022. godine u prostorijama Udruge obilježen je Međunarodni dan žena na kojemu se, uz mali domjenak, okupilo petnaestak žena članica Udruge uz pomoć videćih pratitelja.

Početak ove male svečanosti započeo je dopredsjednik Udruge Goran Grgić. Dan žena, slično kao i majčin dan posvećen je ženama, ali ovaj puta svim ženama, ne samo majkama, započeo je Goran. U nastavku Goran stavlja naglasak na ravnopravnost statusa između muškaraca i žena te navodi kako danas žene rade gotovo na svim područjima kao i muškarci. Kao primjer tome naveo je djelatnosti poput znanosti, umjetnosti, sporta,  politike i ostala društva i kreativna zanimanja.

Nakon održanog govora dopredsjednik je, kao mali znak pažnje, ženama podijelio karanfile. Nakon toga uslijedilo je  druženje uz prigodni domjenak.

Edukacija Kardiovaskularno zdravlje Covid19 & Žene i srce

U ponedjeljak 07. ožujka u prostorijama Udruge putem zoom aplikacije održana je edukacija pod nazivom „Kardiovaskularno zdravlje COVID 19 & Žene i srce“ u okviru projekta „Putevi do srca“ koji provodi Hrvatski savez slijepih u partnerstvu sa Poliklinikom za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju Srčana. Svrha edukacije bila je slijepim osobama prenijeti najnovija saznanja o rizicima, prevenciji i sprječavanju daljnjih komplikacija kardiovaskularnih i koronarnih bolesti. Edukaciju je za desetak prisutnih članova održao prof. prim. dr.sc. Goran Krstačić.

1. Hrvatska kuglačka liga za slijepe i slabovidne osobe

Na Gradskoj kuglani Požega odigrano je  6. kolo I. Hrvatske kuglačke lige za slijepe i slabovidne u organizaciji Športske udruge slijepih “Zlatna Dolina” iz Požeško-slavonske županije. Na natjecanju sudjelovale su ekipe SKS Zagreb, SKS Rijeka, ŠUS Svijetlost Osijek, ŠUS Podravina Koprivnica, SDS Karlovac, ŠDS 4 rijeke Karlovac te ŠUS Zlatna Dolina Požega.

Vrhunska sportašica iz ŠUS “Zlatne doline” Željka Peška osvojila je prvo mjesto u kategoriji B3 žene sa srušena 662 čunja dok su u kategorijama B2 prvo mjesto osvojila Marija Vidmar iz Zagreba sa srušena 597 čunja te u kategoriji B1 Iva Šola iz Karlovca sa srušena 371 čunja. U kategoriji B1 muški prvo mjesto osvojio je Stjepan Đunđek iz Zagreba sa srušenih 478 čunja, u kategoriji B2 prvo mjesto osvojio je Darko Sarapa iz Osijeka sa srušenih 658 čunjeva te u kategoriji B3 Vedran Dumenčić sa srušenih 688 čunjeva.

Od ekipa prvo mjesto osvojio je SKS Rijeka, dok je Zlatna Dolina Požega osvojila šesto predposljednje mjesto.