Dnevni arhivi: 25. travnja 2022.

Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba- Đakovo 2022

Susret slijepih i slabovidnih osoba Đakovačko-osječke nadbiskupije održan je u subotu 23. travnja 2022. u organizaciji Nadbiskupijskog povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji. Susretom je koordinirao vlč. Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za ovo pastoralno područje. Okupljanje sudionika započelo je u katedrali Sv. Petra u Đakovu, s početkom u 09.15 sati. Susretu se odazvalo oko pedesetak osoba, uglavnom članova slijepih i slabovidnih i njihovih pratitelja iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije. Na susretu su sudjelovali i članovi Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji, volonteri Crvenog križa te  sestre svetog Križa.

 Susret je počeo misnim slavljem u katedrali koje je predvodio nadbiskupijski povjerenik za osobe s invaliditetom velečasni Alojz Kovaček koji se prisjetio začetnika tih susreta prije 40 godina; prečasnog Ivana Šeše i prečasnog Ivana Matijevića. Njihovu inicijativu nastavilo je povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom, kazao je velečasni Kovaček.

Nakon misnog slavlja susret je nastavljen predavanjem vlč. Mateja Perića pod nazivom „Kada vina ponestane“  i druženjem u dvorani Sinodske dvorane Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu.