Dnevni arhivi: 16. studenoga 2022.

Ekipa ŠUS „Zlatna Dolina“ sudjelovala na 10. turniru prijateljstva u Daruvaru

U subotu 12. studenog  2022. godine  odigran je 10. turnir prijateljstva u pikadu  u organizaciji Udruge slijepih Daruvar. Na turniru nastupile su ekipe iz Udruge slijepih Pakrac Lipik, Športske udruge slijepih „Bilogora“ Bjelovar, Športske udruge slijepih „Zlatna dolina“ Požega te Udruga slijepih Daruvar kao domaćin.

Naša Zlatna Dolina ekipno osvojila je 3. mjesto a Josip  Banović kao pojedinac osvojio je 1. u kategoriji B1. Nakon odigranog turnira i podjele medalja uslijedilo je druženje uz zakusku.

Kulinarska radionica

U sklopu provedbe projekta „Uključimo slijepe i slabovidne u društvo“ održana je još jedna kreativno/kulinarska radionica na kojoj smo pekli pite. Ova aktivnost dio je radno-okupacijskih aktivnost navedenog projekta  koje se provode u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina slijepih osoba.

Sudjelovanjem na kreativnim radionicama, slijepe osobe stječu nova znanja i vještine što pridonosi njihovoj samostalnosti i socijalnom uključivanju. Pri izradi pita članicama su pomagale djelatnice Udruge.