Mjesečni arhivi: ožujak 2023.

Kreativna radionica

U sklopu projekta „Uključimo slijepe i slabovidne u društvo“ danas smo održali kreativnu radionicu na kojoj su članovi Udruge izrađivali Uskršnje čestitke. Ova aktivnost dio je radno-okupacijskih aktivnost navedenog projekta  koje se provode u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina slijepih osoba. Sudjelovanjem na kreativnim radionicama, slijepe osobe stječu nova znanja i vještine što pridonosi njihovoj samostalnosti i socijalnom uključivanju. Pri izradi čestitki članovima su pomagale djelatnice Udruge.

Druženje povodom Međunarodnog dana žena

 U prostorijama Udruge slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije obilježen je Međunarodni dan žena na kojemu se, uz mali domjenak, okupilo dvadesetak žena uz pomoć videćeg pratitelja. Tim povodom u sklopu projekta “Živjeti život kao san” organizirano je kulturno književno druženje na kojem je gost bio glumac Darko Janeš.

Početak ove male svečanosti pozdravom je započeo  predsjednik Udruge Goran Grgić te potom prepustio riječ gostu.  Darko Janeš je iznio kako Dan žena, slično kao i majčin dan posvećen je ženama, ali ovaj puta svim ženama, ne samo majkama te prigodno prisutnim članicama uručio cvijet. Izveo je inserte iz par svojih kazališnih predstava te recitirao poeziju nekih od naših najpoznatijih pjesnika. Nadalje u sveobuhvatnom govoru o životu i karijeri  gospodin Darko prisutne članice  počastio je iskustvima sa putovanja, anegdotama i zgodama koje je tokom godina rada u glumačkim vodama stekao kako diljem lijepe naše tako i izvan nje.