Park prirode Medvednica

U srijedu 23. rujna 2020. godine u sklopu projekta „Živjeti život kao san – samostalno, aktivno, neovisno II“ čiji je nositelj Udruga slijepih Varaždinske Županije kojima smo prvi partner, organiziran je posjet parku prirode Medvednica, gdje smo posjetili poučnu stazu Bliznec i rudnik Zrinski.

Pri dolasku u Zagreb, točnije u podnožje planine Medvednica dočekala nas je gospođa Sanja iz javne ustanove Park prirode Medvednica koja nam kao vodič započinje izlet šećući poučnom šumskom stazom Bliznec koja je prva u Hrvatskoj napravljena i prilagođena osobama sa invaliditetom, pritom pridržavajući se svih mjera u vezi sa virusom COVID-19.

Nakon staze Bliznec, autobusom smo se uputili posjetiti više od pet stotina godina star rudnik Zrinski na području takozvanog Rudarskog vrta u kojem se od davnina rudarilo u potrazi za plemenitim kovinama.

Članovi Udruge, osim u ugodnom društvu, divnoj prirodi i svježem zraku izlet su upotpunili ukusnim ručkom pripremljen u Planinarskom domu Grafičar smještenim nedaleko od rudnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA