Mreža zdravih gradova

Požeško-slavonska županija od 20.-22. listopada 2016-godine bila  je domaćin 21. Jesenskog poslovnog sastanka Hrvatske mreže zdravih gradova. Centralna tema sastanka bila je vezana uz iskustva implementacije strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom – reorijentacija sustava zdravstva potrebama osoba s invaliditetom.

Poslovni sastanak se održao u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Vukovarska 6, a otvorio  ga je i uvodnu riječ uputio Alojz Tomašević župan PSŽ. Uvodnu riječ ispred Ministarstva zdravlja RH, uputio je profesor emeritus Silvije Vuletić, predsjednik HMZG.

Uvodno tematsko predavanje: Osobe s invaliditetom – test pristupačnosti sustava zdravstva, održala je Prof.dr.sc. Selma Šogorić.

Uslijedio je prikaz modela dobre prakse (domaćini) koji je predstavila moderatorica  Sandra Sekulić i pročelnica Upravnog odjela  za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije dr.sc. Vesna Vlašić.

Program „Videći pratitelj  slijepim i praktički slijepim osobama u zdravstvenom sustavu“ prezentirala je Ivana Štefanac videća pratiteljica iz naše Udruge slijepih.

Projekt „Tumač hrvatskog znakovnog jezika gluhih u zdravstvenom sustavu“, prezentirala je Ivana Kuraja iz Udruga gluhih i nagluhih osoba Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Program pružanja osobne asistencije predstavila je Udruga osoba s tjelesnim invaliditetom Grada  Požege i Požeško-slavonske županije, a Projekt „Osnivanje Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom“ i projekt „Znanjem za bolji život“, Udruga „Mi“