Odigran 18. memorijalni kuglački turnir

U subotu 04. ožujka pod pokroviteljstvom Grada Požege na Gradskoj kuglani Požega odigran je 18. memorijalni kuglački turnir „A. Obradović & D. Jaroš“ koji je ujedno i 6. završno  kolo 1. HKL za slijepe i slabovidne.

Na turniru se natjecalo 6 kuglačkih ekipa, te kuglači  pojedinačno u kategorijama B1 slijepi, B2 i B3 slabovidni.

Na 1. mjesto na turniru  plasirala se ŠKS Rijeka, na 2. mjesto ŠKS Zagreb, na 3.mjesto „Svjetlost“ Osijek;  na 4.mjesto ŠUS „Zlatna dolina“ Požega. Peti su bili kuglači iz Sl. Broda, a posljednje  mjesto zauzeli su kuglači „Podravine“ iz Koprivnice.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji B1 slijepi muški najbolji je bio Stjepan Đunđek iz Zagreba , a u ženskoj Petra Deša također iz Zagreba. U kategoriji B2 muški najbolji je bio Vilijam Jelušić iz Rijeke, a od ženskih Željka Peška „Zlatna dolina“ Požega. U kategoriji B3 muški  najbolji je bio Vedran Dumenčić iz Rijeke, a od ženskih Dragica Jurčević iz Osijeka.

Završna tablica 1HKL za slijepe  i slabovidne izgleda ovako:

ŠKS Zagreb
ŠKS Rijeka
ŠKS Svjetlost Osijek
ŠUS „Podravina“ Koprivnica
ŠUS „Zlatna dolina“ Požega
ŠRUS Slavonski Brod
Na kraju turnira –završnog  kola HKL za slijepe i slabovidne,  voditeljica lige i izbornica reprezentacije Hrvatskog športskog saveza slijepih i slabovidnih Ruža Markešić  podijelila je pehare i medalje ekipama i pojedincima.

Medalje za natjecatelje i prigodne poklone za sve sudionike 18. memorijalnog kuglačkog turnira  „A Obradović & D. Jaroš“ osigurali su obitelj Obradović i Zlatarna Glasnović  na čemu im se od srca zahvaljujemo.