Susret slijepih žena Slavonije i Baranje

U subotu 27. svibnja 2017. godineUdruga slijepih Grada Požege i Požeško-Slavonske županije bila je organizator i domaćin 20. Susreta slijepih žena Slavonije i Baranje.
Na Susretu su se okupile slijepe žene iz Udruga slijepih; Vukovarsko-Srijemske, Osječko-Baranjske, Brodsko-Posavske, Virovitičko-Podravske, te Udruga slijepih Pakrac -Lipik, Nova Gradiška i Udruge slijepih Grada Požege i Požeško slavonske županije.
Susret je započeo s okupljanjem sudionica. Slijedilo je upoznavanje, predstavljanje, doručak i osvježavajući napici i kraće druženje više od 40 sudionica s pratnjom.
Nakon toga s Trga SV. Trojstva ispred zgrade Muzeja započeo je obilazak kulturno – povjesnih znamenitosti grada Požege uz stručnu pomoć turističkog vodiča , Turističke zajednice Požega.


Krenulo se kružno od gradskog Magistrata, sjedišta gradske uprave, uslijedila je crkva Sv. Duha i Franjevački samostan. Nastavilo se s obilaskom Crkve Sv. Lovre i Biskupije, te samostana Sestara milosrdnica i prve požeške gimnazije.
Usput je turistički vodič upoznao sudionice s poznatim osobama koje su djelovale na književnim, likovnim i ostalim kulturnim područjima u Požegi i Republici Hrvatskoj. Tako je spomenuo književnika Antuna Kanižlića, Eugena Tomića, Miroslava Kraljevića, Dragutina Lermana i ostale znamenite osobe.
Uslijedio je obilazak Riznice požeške katedrale i Dijecezanskog muzeja Požeške biskupije.
Izlet se nastavio vožnjom autobusom do Kutjeva gdje su sudionice razgledale barokni dvorac i Kutjevački podrum Kutjeva d.d.
Ručak je organiziran u restoranu Schon Blick u Vetovu izletištu između Požege i Kutjeva.
Nakon ručka uslijedio je povratak u Udrugu gdje je nastavljeno s druženjem do 18 sati.