Arhiva kategorije: Nekategorizirano

Druženje povodom Međunarodnog dana žena

 U prostorijama Udruge slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije obilježen je Međunarodni dan žena na kojemu se, uz mali domjenak, okupilo dvadesetak žena uz pomoć videćeg pratitelja. Tim povodom u sklopu projekta “Živjeti život kao san” organizirano je kulturno književno druženje na kojem je gost bio glumac Darko Janeš.

Početak ove male svečanosti pozdravom je započeo  predsjednik Udruge Goran Grgić te potom prepustio riječ gostu.  Darko Janeš je iznio kako Dan žena, slično kao i majčin dan posvećen je ženama, ali ovaj puta svim ženama, ne samo majkama te prigodno prisutnim članicama uručio cvijet. Izveo je inserte iz par svojih kazališnih predstava te recitirao poeziju nekih od naših najpoznatijih pjesnika. Nadalje u sveobuhvatnom govoru o životu i karijeri  gospodin Darko prisutne članice  počastio je iskustvima sa putovanja, anegdotama i zgodama koje je tokom godina rada u glumačkim vodama stekao kako diljem lijepe naše tako i izvan nje.

Čitam… preporuka

Gradska knjižnica Požega u okviru projekta Čitam objavila je istoimeni natječaj za prikupljanje preporuka za čitanje. Natječaj se provodi s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti čitanja i popularizacije čitanja, poticanja snimanja i dijeljenja preporuka među zainteresiranim čitateljima te unaprjeđenja platforme Čitamo sadržajima koji potiču kulturu čitanja. Na natječaj prijavili su se i članovi naše Udruge koji su dali  preporuku za najbolju knjigu prema svom izboru.

Željka Peška osvojila četiri medalje na 21. IBSA EP u kuglanju za slijepe i slabovidne

U razdoblju od 27. svibnja do 02. lipnja 2022 godine u Apatinu, Srbija  održano je 21. IBSA Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne. Članica Športske udruge slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije „Zlatna Dolina“ Željka Peška aktualna svjetska prvakinja nastupila je kao članica hrvatske reprezentacije te osvojila četiri medalje.  Zlatnu medalju  osvojila je u disciplini mix sa Osječaninom Duškom Božičem, srebrnu medalju u disciplini kombinacija i još jedno srebro u disciplini singl te brončanu medalju sa ženskom ekipom.

Hrvatska reprezentacija na ovom Europskom prvenstvu osvojila je  ukupno 15 medalja.

Ovim putem čestitamo našoj Željki i treneru Željku Lončaru!

Odigrano 6. kolo 2. Hrvatske pikado lige regija Istok između domaćina ŠUS „Zlatna Dolina“ Požega i gostiju SKS „Život“ iz Virovitice

U srijedu 06. travnja 2022 godine u prostorijama Udruge odigrano je 6. kolo 2. Hrvatske pikado lige regija Istok između domaćina ŠUS „Zlatna Dolina“ Požega i gostiju SKS „Život“  iz Virovitice. Natjecanje je prošlo u mirnoj i fer borbi. Od početka utakmice domaćini su bili u bodovnoj prednosti koju uspijevaju zadržati do samog kraja natjecanja, te je završeno pobjedom domaćina sa 8 bodova dok su gosti osvojili 4 boda. Nakon natjecanja  uslijedilo je  ugodno druženje sa prijateljima iz Virovitice.