Mjesečni arhivi: rujan 2023.

Obogaćivanje sadržaja za slijepe u lokalnoj zajednici

Zoran i Andreja aktivno rade na pripremi informativno-edukativnih ploča za planinarsku stazu prilagođenu slijepim osobama i izradi legendi na brajici za Požešku kuću. Ideja o uređenju prve Braille trail staze u Hrvatskoj razvila se u suradnji sa HPD Gojzerica. Nadamo se da ćemo uspjeti ovu izvrsnu ideju provesti u djelo. A zahvaljujući brižnim djelatnicama Gradskog muzeja Požega proširuje se količina muzejskog sadržaja prilagođenog slijepim osobama.

Edukacija u Premanturi

Od 04. do 06. rujna u ERKS Premantura Hrvatski savez slijepih organizirao je edukaciju /izobrazbu upravljačkih i operativnih predstavnika temeljnih udruga Članica s ciljem prijenosa specifičnih znanja u području u kojem djeluju Hrvatski savez slijepih i njegove temeljne udruge Članice a na kojoj je sudjelovala i naša Udruga. Program je osmišljen temeljem planiranih inovativnih modela financiranja i pružanja socijalnih usluga u sljedećem razdoblju. Teme su bile vezane uz područje radnih odnosa kroz projektno financiranje, organizaciju rada, upravljanje projektnim timom, te druga područja važna za kvalitetnu provedbu projekata u udrugama u skladu s modelima financiranja i izmjenama i dopunama Zakona o radu, te uvjetima prijavljivanja na pozive općenito s posebnim naglaskom na prijavljivanje institucionalnih podrški kao preduvjeta za ulazak u temeljno sustavno financiranje.

21. PPH u pikadu

Od 31. kolovoza do 03. rujna u ERKS Premantura odigrano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u pikadu za slijepe. Nastupilo je 72 igrača i igračica iz 16 klubova. Natjecanje je krenulo kvalifikacijama, zatim grupnim dijelom i na samom kraju najbolji su igrali u završnici. Od pet natjecatelja naše Udruge dvoje se kvalificiralo u završnicu. Josip Banović u kategoriji B1 osvojio je četvrto mjesto a Đurđica Šerer u kategoriji B2 osvojila je peto mjesto.