Organiziran II. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop”

U subotu 02. travnja 2022.g. Športska udruga slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije “Zlatna dolina” organizirala je II. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop” u sjećanje na dugogodišnjeg člana ove udruge i predsjednika Udruge slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Na turniru su nastupile ekipe slijepih i slabovidnih  iz Udruge Pakrac-Lipik, Udruge Daruvar, Udruge Bjelovar, Udruge Varaždin i Požege kao domaćina.

Predsjednik udruge Josip Banović zahvalio se gradu Požega i Požeško-slavonskoj županiji, te Požeškom sportskom savezu na potpori, posebnoj financijskoj pomoći u provođenju njihovog svakodnevnog rada, projekata i posebno održavanja sportskog života, treniranja i natjecanja.

Na otvorenju turnira bio je i tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović koji daje podršku radu, posebno udrugama osoba s invaliditetom.

Zamjenik gradonačelnika grada Požege dr. sc. Borislav Miličević pohvalio je udrugu i članove za posebno dobre aktivnosti, brigu za slijepe i slabovidne osobe, a posebno za aktivni sportski život.

Nakon službenog otvorenja zamjenik gradonačelnika Miličević okušao se u bacanju pikada, ali sa tamnim naočalama da bude ravnopravan slijepim i slabovidnim osobama. Prvi udarac donio je 11 bodova i pljesak okupljenih natjecatelja, a onda su bila još dva hitca u ništa. – To me je sada malo približilo vašim uvjetima u kojima živite i u kojima se i natječete. Razlika među nama koji vidimo i vas je što mi nismo svjesni toga da su nam mogućnosti ograničene – dodao je zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević. Nakon odigranih utakmica prvo  mjesto  osvojila je ekipa iz Varaždina, drugo mjesto Požega a treće Bjelovar. U kategoriji slijepi  pojedinci prvo mjesto osvojio je Davor Janjušević Varaždin, drugo mjesto Stanko Kovačić Pakrac-Lipik a treće Zoran Bubulj Daruvar. U kategoriji slabovidni prvo mjesto osvojio je Darko Novak Bjelovar, drugo mjesto Zoran Drinovac Požega a treće mjesto Biserka Hercog Žutki Varaždin.