Mjesečni arhivi: svibanj 2023.

Izlet na Jankovac

U ponedjeljak 29.05.2023 godine u sklopu projekta „Živjeti život kao san – samostalno, aktivno, neovisno II“ čiji je nositelj Udruga slijepih Varaždinske Županije kojima smo na projektu  prvi partner, organiziran je posjet i planinarenje u park prirode Papuk – Jankovac. Predstavnike i članove naše Udruge pri dolasku na Jankovac srdačno je dočekala čuvarica parka Natalija. Potom smo krenuli u obilazak parka i njegovih jezera. Nakon obilaska uslijedio je ručak i ugodno druženje u prekrasnom okruženju i čistom zraku Park šume Jankovac.

Održan III. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop”

Športska udruga slijepih grada Požege i Požeško-slavonske županije “Zlatna dolina” u subotu 06. svibnja 2023.g. organizirala je III. Memorijalni pikado turnir “Zdravko Čop” u sjećanje na svog dugogodišnjeg predsjednika  koji je ostavio veliki trag u radu Udruge.

Na turniru nastupile su ekipe slijepih i slabovidnih  iz Udruge Pakrac-Lipik, Udruge Daruvar, Udruge Bjelovar, Udruge Varaždin i Požege kao domaćina.

Na početku turnira okupljene natjecatelje pozdravili su Predsjednik Športske udruge slijepi „Zlatna Dolina“ Požega Josip Banović, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović te glavni tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović.

Predsjednik udruge Josip Banović zahvalio se gradu Požega i Požeškom sportskom savezu na potpori u provođenju svakodnevnih aktivnosti, projekata te posebice održavanja sportskih aktivnosti, treninga i natjecanja. Pročelnica Petrović iznijela je kako Grad Požega podržava rad Udruge te svim natjecateljima poželjela dobre rezultate.

Nakon službenog otvorenja pročelnica Petrović i tajnik Požeškog Športskog Saveza Mitrović okušali su se u bacanju pikada sa tamnim naočalama kako bi bili ravnopravni slijepim i slabovidnim osobama u čemu je Pročelnica bila uspješnija što su prisutni nagradili pljeskom.

Nakon odigranih utakmica prvo  mjesto  osvojila je ekipa iz Varaždina, drugo mjesto ekipa iz  Daruvara  a treće ekipa iz Udruge slijepih Bjelovar. U kategoriji slijepi  pojedinci prvo mjesto osvojio je  Stanko Kovačić iz Udruge slijepih Pakrac Lipik, drugo mjesto Zoran Bubulj Daruvar a treće Davor Bakul Varaždin. U kategoriji slabovidni prvo mjesto osvojio je Ivan Kučina Varaždin, drugo mjesto Ivan Benković Varaždin a treće mjesto Božena Petrlik Daruvar.

Pehare i medalje koje je za ovaj turnir osigurao Požeški Športski Savez najboljim ekipama uručila je Mara Čop supruga pokojnog Zdravka.